Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti

I – OBAVEŠTENJE O PRIKUPLJANJU I OBRAĐIVANJU LIČNIH PODATAKA I OPŠTE NAPOMENE

Član 1.

Kompanija KOV TECHNOLOGY DOO BEOGRAD, Živojina Žujovića 14, 11120 Beograd – Zvezdara, Republika Srbija, matični broj: 21151335, PIB: 109262399 (u daljem tekstu: Kompanija) poštuje privatnost svojih korisnika. Ovo Obaveštenje ima za cilj da pomogne u razumevanju naše politike privatnosti (zaštite ličnih podataka), stoga vas molimo da ih pažljivo pročitate. Ukoliko se ne slažete sa nekom od odredbi Pravilnika o zaštiti ličnih podataka (u daljem tekstu: Pravilnik), molimo vas da se uzdržite od korišćenja usluga Kompanije i samim time od dostavljanja vaših ličnih podataka.

Član 2.

U cilju zaštite vaše privatnosti, Kompanija sprovodi određene tehničke, organizacione i kadrovske mere i neprestano radi na njihovom unapređenju, kako bi bila sigurna da se vašim ličnim podacima rukuje u skladu sa važećim propisima i uz vašu saglasnost (gde je saglasnost propisana zakonom). U vezi sa navedenim, Kompanija može povremeno menjati i poboljšavati ovaj Pravilnik, u kojem slučaju će ažurirana verzija biti dostupna na veb-stranici, sa tačno naznačenim danom početka primene. Kada posećujete našu veb-stranicu, pozivamo vas da proverite da li je od vaše poslednje posete bilo izmena Pravilnika i ukoliko jeste, da se upoznate sa sadržajem novog (ažuriranog) Pravilnika. Ukoliko se ne slažete sa novim odredbama, molimo vas da se uzdržite od korišćenja našeg veb-sajta i od dostavljanja vaših ličnih podataka na bilo koji način, odnosno da povučete vašu saglasnost za obradu ličnih podataka u skladu sa Pravilnikom.

Član 3.

Važeći Pravilnik je dostupan putem veze (linka) koji se nalazi na dnu naše veb-stranice, uvek kada imate pristup internetu. Daljim korišćenjem naše veb-stranice podrazumeva se da ste pročitali i razumeli trenutno važeći Pravilnik i da ste se saglasili sa njegovom primenom.

Član 4.

Na ovaj Pravilnik i na njegove eventualne izmene i dopune primenjuju se propisi Republike Srbije.

II – RUKOVALAC

Član 5.

Ovim članom se definiše Rukovalac, odnosno lice odgovorno za rukovanje i obradu vaših podataka.

Vaš Rukovalac je: Vladimir Mijin

Poslovno ime: KOV TECHNOLOGY DOO BEOGRAD

Adresa: Živojina Žujovića st. 14, 11120 Beograd- Zvezdara, Republika Srbija

Matični broj: 21151335

PIB: 109262399

Adresa elektronske pošte: office@kovtechnology.com

Šifra delatnosti: 6202 – Konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije

Kontakt informacije za Rukovaoca, za ostvarivanje prava na zaštitu podataka o ličnosti:

KOV TECHNOLOGY DOO BEOGRAD

Živojina Žujovića 14, 11120 Beograd – Zvezdara, Republika Srbija

Radno vreme: Ponedeljak-petak od 9:00h do 17:00h

Broj telefona: +381 11 4072 229

Adresa elektronske pošte: info.podaci@kovtechnology.com

III – METODE PRIKUPLJANJA PODATAKA

Član 6.

Prikupljamo vaše lične podatke na sledeći način:

  • Neposredno od vas, kada dostavljate vaše podatke nama. Na primer, kada nas kontaktirate putem pošte, elektronske pošte, telefonom i/ili  
  • Automatski, kada koristite naš veb-sajt, u kojem slučaju mi ili naši partneri u naše ime, koristimo tehnologiju tzv. „kolačića“, kako bismo na odgovarajući način predstavili sadržaj i pratili posećenost, kao i kretanje na našim stranicama (u daljem tekstu: „kolačići“). Pozivamo vas da u posebnom odeljku ovog Pravilnika pročitate više informacija u vezi sa našom upotrebom „kolačića“.

IV – PODACI KOJE OBRAĐUJE RUKOVALAC, NAČIN I OSNOV KORIŠĆENJA                              

Član 7.

Kompanija prikuplja podatke koji su odgovarajući, važni i ograničeni na ono što je neophodno u odnosu na konkretnu svrhu obrade.

Član 8.

Koristimo ili možemo koristiti vaše podatke kako bismo postigli nekoliko ciljeva unapred određenih ovim Pravilnikom. Za svaku obradu postoji odgovarajući osnov utvrđen Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i drugim zakonima Republike Srbije.

Član 9.

Podaci koje neposredno prikupljamo se mogu uporediti i kombinovati sa podacima koji se prikupljaju automatski i na taj način podaci prikupljeni kao anonimni (na primer, učestalost poseta određenom sadržaju na našoj veb-stranici) mogu postati lični podaci (na primer, koliko često posećujete određeni sadržaj na našoj veb-stranici). Navedeno nam omogućava da vam pružimo personalizovano iskustvo prilikom vaših poseta našim veb-stranicama.

Član 10.

Takođe, određeni podaci mogu postati anonimni i korisititi se u statističke i analitičke svrhe, bez neposredne ili posredne identifikacije pojedinaca na koje se podaci odnose.

Na taj način, na primer, možemo doći do podataka o postotku posetilaca koji su pogledali određeni video materijal ili koji su posetili drugi sadržaj na veb-stranici.

Član 11.

Kompanija obrađuje ili može obrađivati neke ili sve ovde navedene podatke. Mi neprekidno radimo na razvoju veb-stranica i unapređenju dostupnih usluga, što može rezultirati naknadnom obradom određenih dole navedenih podataka, a kako se funcionalnost sajta povećava. Takođe, obim podataka koje obrađujemo zavisi, na primer, od vašeg metoda ili načina kontaktiranja ili metoda kojim koristite veb-stranice.

Obrađeni podaci Svrha obrade Pravni osnov obrade
Ime, prezime, e-mail adresa i/ili adresa pošte (mesto stanovanja, poštanski broj, ulica, broj), i/ili broj telefona Komunikacija sa vama – odgovaramo na sva vaša pitanja i zahteve koje nam šaljete putem kontakt-formulara na veb-sajtu ili pomoću drugih komunikacionih kanala (el. poštom ili regularnom poštom ili telefonom) Naš legitimni interes da upravljamo korisničkim servisom i da na odgovarajući način odgovorimo na pitanja i zateve korisnika.
Korisničko ime, e-mail adresa i lozika za vaš profil na veb-stranici Kreiranje korisničkog profila na veb-sajtu, koji omogućava el. kupovinu i prodaju proizvoda. Naš legitimni interest da obezbedimo personalizovano korisničko iskustvo ili da zaključimo kupoprodajni ugovor na vaš zahtev.
Ime, prezime, datum rođenja, poštanska adresa (poštanski broj, ulica, broj) i/ili el.pošta, podaci za plaćanje (poslovna banka kod koje se vodi račun), registarska oznaka vozila, geografska lokacija putem via GPS tehnologije, IP adresa svakog pojedinačnog pristupa Servisu Realizacija elektronske prodaje paketa usluga, odnosno posredovanje u uslugama pomoći na putu, namenjenim punoletnim licima i ostvarivanje ugovornog odnosa uspostavljenog prihvatanjem Uslova korišćenja. Izvršenje ugovornog odnosa na osnovu odredaba Uslova korišćenja i pridržavanje naših pravnih obaveza (vođenje saobraćajne evidencije vezane za računovodstvene propise), odnosno posredovanje u pružanju usluga pomoći na putu.
Ime, prezime, kontakt informacije (poštanska adresa, poštanski broj, ulica i broj, i/ili adresa el. pošte i/ili broj telefona), informacije o kupljenom proizvodu, datum kupovine, metod rešavanja pritužbi/reklamacija. Rešavanje reklamacija u vezi sa usaglašenošću proizvoda kupljenog preko on-lajn prodavnice na veb-sajtu. Pridržavanje zakonskih obaveza zaštite korisnika.
Podaci o odabranim podešavanjima za prikazivanje veb-stranice. Obezbeđenje funkcionalnosti veb-lokacije u pogledu privremenog „pamćenja“ izabranih podešavanja sadržaja veb-lokacije. Naš opravdani interes da obezbedimo da posetioci veb-stranica dobiju sadržaj veb-stranica na jeziku koji su izabrali tokom svake posete u određenom vremenskom periodu (obično tokom jednog dana).
Identifikacioni podaci vašeg uređaja koji koristite za pristup veb-lokacije (tzv. Unique Device Identifier), tip uređaja (računar, tablet, smartphone), IP adresa uređaja, operativni sistem uređaja i pretraživač korišćen za pristup veb-sajtu. Tehnička administracija veb-stranice i osiguravanje da se sadržaj veb-stranice optimalno prikazuje na uređaju koji koristite. Naš opravdani interes da obezbedimo odgovarajuće korišćenje veb-stranice u skladu sa tehničkim funkcionalnostima veb-stranice i da je prikažemo na najoptimalniji način.
Informacije o načinu na koji koristite veb- (na primer, koje stranice u okviru veb-sajta ste posetili, koliko puta i kada ste se logovali, na koji sadržaj ste kliknuli itd.). Razumevanje tendencija i interesovanja posetilaca veb-sajta, poboljšanje korisničkog iskustva i razvoj veb-stranice, naših proizvoda i usluga, u statističke i analitičke svrhe. Vaš pristanak
Informacije o on-lajn marketinškim sadržajima kojima ste pristupili pre nego što ste pristupili veb- lokaciji. Utvrđivanje trendova i razvoja veb-sajta, naših proizvoda i usluga, u statističke i analitičke svrhe. Vaš pristanak

U posebnom delu ovog Pravilnika možete pronaći dodatne informacije o podacima koje automatski prikupljamo putem „kolačića“.

Član 12.

Ukoliko se naknadno pojavi potreba za obradom vaših podataka, za drugu svrhu od one za koju se podaci prikupljaju, Kompanija će vas, pre nastavka obrade, obavestiti o drugoj svrsi, kao i o drugim važnim informacijama, u skladu sa zakonom.

Član 13.

Iako Kompanija nikada neće namenski i sa svrhom prikupljati podatke o maloletnim osobama, ne možemo isključiti mogućnost dobijanja pogrešnih informacija od strane lica koja nam se obraćaju. Ukoliko ste roditelj ili zakonski zastupnik maloletnog lica i znate da smo dobili informacije od tog maloletnog lica, molimo vas da nas odmah obavestite o tome, kako bismo mogli preduzeti neophodne korake i obustaviti dalju obradu podataka.

V – „KOLAČIĆI“

Član 14.

Naš veb-sajt koristi „kolačiće“ kako bi se osiguralo najbolje korisničko iskustvo. Oni nam omogućavaju, na primer, da prikažemo sadržaj veb-sajta na odgovarajući način na svakom vašem uređaju ili veb-pretraživaču putem kojega ste pristupili sadržaju ili da prilagodimo vašim interesovanjima sadržaj postavljen na veb-sajtu. Informacije koje na takav način prikupljamo mogu u nekim slučajevima biti lični podaci, ali ne nužno.

S obzirom da Kompanija poštuje vašu privatnost, u ovom delu bismo želeli objasniti šta su „kolačići“ i kako ih koristimo, kao i da ukažemo na to da u određenim slučajevima možete promeniti način na koji mi koristimo „kolačiće“, u odnosu na vašu upotrebu veb-stranice.

Kada vam veb-sajt daje opciju da ne izaberete ili da isključite određene „kolačiće“ i vi izaberete ovu opciju, može doći do smanjenja funkcionalnosti veb-sajta.

“Kolačići” su jednostavne tekstualne datoteke sačuvane u korisničkim veb-pretraživačima, tačnije na korisničkim uređajima. Prvenstveni zadatak „kolačića“ je da omoguće veb-lokaciji da „prepozna“ korisnika kada joj sledeći put pristupi. U tom slučaju, veb-lokacija koristi podatke sačuvane u „kolačiću“ i automatski prima informacije o prethodnim korisnikovim aktivnostima na veb-sajtu. „Kolačići“ ne mogu pristupiti vašim podacima koje imate sačuvane na vašim uređajima, ali mogu prikupljati informacije o vašim aktivnostima na mreži.

„Kolačići“ nisu štetni za korisnike ili za njihove uređaje i ne treba ih mešati sa virusima. „Kolačići“ ne sadrže viruse ili bilo koji drugi zlonamerni kod.

U zavisnosti od toga koliko dugo ostaju u korisnikovom veb-pretraživaču, razlikujemo „kolačiće“ sesija (postoje samo tokom određenje sesije pretraživanja i automatski se brišu po završetku sesije, a koriste se da bi omogućili pristup korisnika određenom sadržaju) ili trajne „kolačiće“ (na duži ili kraći period „pamte“ informacije za buduće posete veb-sajtu, čuvaju se dok ih ručno ne obrišete ili dok ne istekne određeno vreme, na primer, „kolačići“ koji omogućavaju veb-sajtu da „zapamti“ podatke za logovanje u slučaju kreiranja naloga ili praćenja „kolačića“).

S obzirom na vlasništvo, postoje first-party kolačići („kolačići“ koje je kreirala Kompanija kao vlasnik veb-sajta koji korisnik pregleda) i „kolačiće“ trećih strana („kolačići“ kreirani od strane odabranih partnerskih kompanija koje nam pružaju razne usluge, na primer analitiku, zato jer prikupljaju i obrađuju određene podatke o korišćenju veb-sajta i dostavljaju Kompaniji informacije u anonimnom obliku ili ovi „kolačići“ omogućavaju veb-sajtovima ili drugim lokacijama na internetu da prikažu srodan sadržaj).

„Kolačići“ mogu sadržati razne informacije koji se koriste u razne svrhe. Kompanija koristi sledeće vrste „kolačića“:

  • OBAVEZNI – “Neophodni kolačići” – Obavezni „kolačići“ čine veb-sajt upotrebljivim tako što omogućavaju osnovne funkcije, kao što su navigacija stranicama i pristup zaštićenom sadržaju. Kompanija koristi „kolačiće“ koji su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg veb-sajta, kako bi se osigurale određene tehničke funkcije i na taj način vam pružili pozitivno korisničko iskustvo. Neophodni „kolačići“ omogućavaju osnovnu funkcionalnost i ne mogu se deaktivirati.
  • STATISTIČKI – Analitički „kolačići“ – statistički „kolačići“ pomažu vlasnicima veb-sajta da kroz anonimno prikupljanje i slanje podataka shvate kako posetioci komuniciraju sa veb-sajtom. Ovi „kolačići“ obezbeđuju Kompaniji veb-analitiku, osnosno analizu korišćenja naših veb-stranica i praćenje posećenosti, koje Kompanija sprovodi u cilju poboljšanja kvaliteta i sadržaja ponuđenih usluga. Analitički „kolačići“ nam pomažu u prikupljanju statističkih podataka i kreiranju izveštaja o korišćenju veb-sajta.
  • MARKETING – Marketing “kolačići” –  marketinški „kolačići“ se koriste za praćenje posetilaca preko veb-stranica. Koriste se za prikazivanje relevantnih oglasa korisnicima, kao i za podsticanje učešća, što je važno za treća lica, izdavače i oglašivače. Koristimo marketinške „kolačiće“ da bismo postavili relevantan i odgovarajući materijal koji dobijate tokom naših marketinških kampanja.

Možete da upravljate upotrebom “kolačića” tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja na vašem veb-pretraživaču. Više informacija možete pronaći putem sledećih linkova:

Google Chrome Prevent installation and delete existing cookies Serbian https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sr
English https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Firefox Prevent installation of cookies Serbian https://support.mozilla.org/sr/kb/omogucavanje-i-onemogucavanje-kolacica
English https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Firefox Delete existing cookies Serbian https://support.mozilla.org/sr/kb/brisae-kolachi?redirectlocale=en-US&redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored
English https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectlocale=en-US&redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored
Internet Explorer Prevent installation and delete existing cookies Serbian https://support.microsoft.com/sr-latn-rs/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
English https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Safari Prevent installation and delete existing cookies English https://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471

VI – PROFILISANJE

Član 15.

Profilisanje je oblik automatske obrade podataka koji se koristi za procenu određenih osobina ličnosti, posebno za analizu ili predviđenje ličnih sklonosti, interesovanja, ponašanja itd.

Profilisanje „kolačića“ ili veb-profilisanje uključuje upotrebu trajnih „kolačića“ za praćenje on-lajn aktivnosti korisnika. Na temelju takvih informacija možemo profilisati posetioce veb-stranica i/ili korisnike naših proizvoda (usluga), u cilju prilagođavanja naše komunikacije sa sadržajem.

VII – PODACI KOJE KOMPANIJA NE OBRAĐUJE

Član 16.

Kompanija ne prikuplja, niti obrađuje posebne vrste ličnih podataka, kao što su podaci u vezi sa rasnim ili etničkim poreklom, političkim mišljenjem, verskim ili filozofskim uverenjima ili sindikalnom članstvu, genetski podaci, biometrijski podaci za jedinstvenu identifikaciju lica, zdravstveni podaci ili podaci u vezi sa seksualnim opredeljenjem, kao i podaci vezani za krivične presude, krivična dela i bezbednosne mere.

Molimo vas da nam ne saopštavate ili šaljete navedene podatke.

VIII – OBAVEZA DAVANJA PODATAKA

Član 17.

U većini slučajeva niste u obavezi da nam dostavite vaše podatke, već to činite dobrovoljno. Na primer, to bi bilo u slučaju kada nam se obratite i dostavite nam vaš kontakt kako bismo vam mogli odgovoriti na pitanje ili na zahtev ili kada koristite naše veb-stranice.

U nekim slučajevima može postojati obaveza da nam dostavite vaše podatke. Na primer, elektronska prodaja naših proizvoda (usluga) zahteva da nam dostavite vaše podatke u cilju izvršenja ugovora ili prilikom podnošenja reklamacije kako bismo je mogli obraditi u skladu sa zakonom. Takođe, prikupljanje podataka o geografskoj lokaciji putem GPS tehnologije je neophodno da bismo pružili uslugu pomoći na putu, budući da bez ovih podataka nije moguće pružiti ovu uslugu.

IX – PRIMAOCI PODATAKA O LIČNOSTI

Član 18.

Vaše podatke obrađuje i koristi prvenstveno Kompanija.

U nekim slučajevima može biti potrebno da vaše podatke učiniti dostupnim trećim slicima. Treća lica mogu biti članice holdinga čiji je Kompanija član i koje nam pomažu da odgovorimo na vaša pitanja ili zahteve ili naši poslovni partneri uz čiju pomoć održavamo funkcionalnost veb-sajta ili koji nam pružaju analitičke ili drugu usluge, kao i mreža patnera – profesionalaca koji pružaju usluge pomoći na putu i druge usluge navedene u Uslovima korišćenja.

U cilju obezbeđivanja da se vaši podaci koriste na zakonit način, zaključili smo odgovarajuće ugovore sa trećim licima, u vezi sa obradom podataka o ličnosti, za koje imamo, između ostalog, definisanu njihovu obavezu da sa podacima postupaju isključivo u skladu sa našim uputstvima i ovim Pravilnikom, tako da vam, bez obzira na takvu obradu, pripadaju prava utvrđena Zakonom i ovim Pravilnikom.

Takođe, u određenim situacijama, može postojati zakonska obaveza da vaše podatke učinite dostupnim nadležnim organima (na primer, sudu ili javnom tužilaštvu).

X – PRENOS PODATAKA U INOSTRANSTVO

Član 19.

Vaši podaci se koriste na području Republike Srbije.

Pored toga, podaci koje prikupljamo se čuvaju na serverima koji se nalaze u Nizozemskoj/Nemačkoj/Srbiji i koji su pod kontrolom i obezbedjenjem domaćih i stranih hosting kompanija a u skladu sa standardima čuvanja podataka tih kompanija.

Ukoliko vaši podaci treba da budu dostupni primaocima u zemljama za koje se sumnja da ne pružaju odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti, obezbedićemo odgovarajuću osnovu za takav prenost, uključujući moguću primenu odgovarajućih standardnih ugovornih klauzula definisanih od strane nadležnog nadzornog organa, odnosno druge odgovarajuće mere bezbednosti, koje će obavezati primaoca da štiti vaše podatke na način koji je u skladu sa standardima zaštite predviđenim propisima Republike Srbije.

XI – NAČIN I PERIOD ČUVANJA PODATAKA

Član 20.

Vaši podaci se čuvaju samo za peiod koji je neophodan da se postigne svrha za koju se ti podaci prikupljaju, nakon čega će biti bezbedno uklonjeni iz naših sistema i izbrisani.

Na osnovu propisa, vaši podaci koji su u vezi sa ovim Pravilnikom će se čuvati dve godine, izuzev u slučaju kada smo u zakonskoj obavezi da čuvamo podatke za duži ili za kraći period ili kada su u pitanju „kolačići“ (više informacija o „kolačićima“ se nalaze u posebnom odeljku ovog Pravilnika).

XII – VAŠA PRAVA U VEZI SA OBRADOM PODATAKA – Kako se brišu podaci koje prikupljamo?

Član 21.

Važno nam je da znate da pod određenim okolnostima imate prava u vezi sa obradom vaših podataka, garantovana zakonom:

Pravo na pristup – imate pravo da zahtevate informacije o tome da li obrađujemo vaše podatake o ličnosti, kao i pravo na pristup tim podacima. Na vaš zahtev, dostavićemo vam kopiju vaših obrađenih podataka.

Pravo na ispravku i na dopunu  – imate pravo da bez nepotrebnog odlaganja ispravite nevažeće podatke koji se odnose na vas, kao i da izmenite nepotpune podatke, što uključuje dostavljanje dodatne izjave.

Pravo na brisanje podataka – imate pravo zahtevati brisanje vaših podataka i to naročito:

  • ako podaci više nisu neophodni da bi se postigla svrha za koju su prikupljani ili na drugi način obrađivani;
  • ako ste otkazali vašu saglasnost na osnovu koje se obrada sprovodi, a ne postoji drugi pravni osnov za obradu;
  • ako ste podneli žalbu na obradu, u skladu sa zakonom.

Pravo na ograničenje obrade – imate pravo na ograničenje obrade vaših podataka ako je ispunjen jedan od sledećih slučajeva:

  • ako osporavate tačnost podataka, u roku koji nam omogućava proveru tačnosti podataka o ličnosti;
  • ako je obrada nezakonita i vi se protivite brisanju podataka o ličnosti i zahtevate ograničenje upotrebe umesto brisanja;
  • ako nam više nisu potrebni podaci o ličnosti za ostvarivanje svrhe obrade, ali ste ih zatražili u cilju podnošenja, ostvarivanja ili odbrane pravnog zahteva;
  • ako ste podneli prigovor na obradu koja se vrši na osnovu legitimnog interesa rukovaoca i ako postoji procena da pravni osnov za obradu od strane Kompanije ima prednost nad vašim interesima.

Pravo na prigovor – ukoliko smatrate opravdanim na osnovu posebne situacije u kojoj se nalazite, imate pravo da u bilo kom trenutku podnesete prigovor na obradu vaših podataka o ličnosti koja se vrši na osnovu legitimnog interesa rukovaoca, uključujući profilisanje zasnovano na takvim odredbama.

Pravo na prenos podataka – imate pravo da zahtevate podatke o ličnosti koje ste na prethodno dostavili u strukturisanom, široko korišćenom i elektronski čitljivom obliku, kao i pravo da prenesete ove podatke drugom rukovaocu bez smetnji, ako se obrada zasniva na saglasnosti ili na ugovoru i ako se vrši automatski. Pored toga, imate pravo na prenos ovih podataka na drugog rukovaoca, ako je to tehnički moguće.

Pravo na otkazivanje saglasnosti – ako se obrada vrši na osnovu vaše saglasnosti, imate pravo da otkažete saglasnost u bilo kom trenutku, uzimajući u obzir da okazivanje saglasnosti ne utiče na prihvatljivost obrade zasnovane na pristanku pre otkazivanja.

Pravo na podnošenje žalbe – imate pravo da podnesete žalbu u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, čiji kontakt podaci su u nastavku:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11120

Radno vreme: Ponedeljak – petak od 7:30h do 15:30h

Broj telefona: +38111 3408 900

Faks: +38111 3343 379

Adresa elektronske pošte: office@poverenik.rs

Veb-sajt: www.poverenik.rs

XIII – BEZBEDNOST VAŠIH PODATAKA – zloupotreba – ili dostupan pristup

Član 22.

Bezbednost vaših podataka nam je veoma važna. Ovo je razlog zašto Kompanija preduzima mere fizičke, tehničke i elektronske zaštite u cilju sprečavanja slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka, izmene, neovlašćenog objavljivanja ili pristupa podacima o ličnosti. Ove mere su usmerene na lica van naše Kompanije, kao i na lica unutar nje, budući da je pristup vašim podacima ograničen na ona lica čije dužnosti zahtevaju takav pristup i koja su upoznata sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Nažalost, ne postoje neprobojni sigurnosni sistemi, tako da ne možemo garantovati da bezbednost sistema pod našom neposrednom kontrolom nikada neće biti ugrožena. U slučaju povrede podataka o ličnosti, preduzećemo sve raspoložive mere i obavestiti nadležne organe u skladu sa propisima, kao i pojedince o čijim se podacima radi, ukoliko je to moguće.

XIV – VAŽENJE PRAVILNIKA

Član 23.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na veb-sajtu Kompanije.

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika, prethodni Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti prestaje da važi.

U Beogradu, 5. oktobra 2020. godine

Objavljeno 5. oktobra 2020. godine

Početak primene 13. oktobra 2020. godine

KOV TECHNOLOGY DOO BEOGRAD

Vladimir Šijaković, Direktor

_______________________